СВОТ ШИНЖИЛГЭЭ Бизнес процессын байдал
|
Бизнесийн боломж , О
|
Бизнесийн аюул, Т
|
Төрөөс хэрэгжүүлж буй бодлоготой уялдаатай ажиллах, санхүүгийн болон эрх зүйн дэмжлэг авах
|
Өрсөлдөх үйлдвэрүүдийн маркетингийн бодлого /үнэ бууруулах/
|
Үйл ажиллагаагаараа орон нутгийн болон УБ хотын гурилан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэгч нартай хамтран ажиллах
|
Импортоор авдаг хангамжийн материал/шуудай/ дээр тасалдал үүсэх
|
Түүхий эдээ өөрсдөө тариалах
|
Засгийн газрын бодлого шийдвэр
|
Хөх тарианы гурилыг экспортлох
|
Байгалийн хүчин зүйлээс болж түүхий эд тасалдах
|
Компаний Хүчтэй тал, S
|
S-O
|
S-T
|
Газарзүйн байрлал сайтай, газар тариалангийн төвийн бүсэд байрлалтай, төмөр зам болон засмал замтай.
|
S-O Тариалан эрхлэгчидээс өөрийн нөөцийн үр тарианы элеваторыг бүрэн дүүргэх, нөөцлөх
|
S-T Тариалан эрхлэгчидтэй хамтран ажиллаж, түүхий эдийн байнгын нийлүүлэгчтэй болох
|
Байгальд ээлтэй, усыг бага зарцуулдаг
|
S-O
|
S-T
|
Харьцангуй чанар сайтай, өртөг багатай буудайг үйлдвэрлэлд нийлүүлэх боломжтой
|
S-O Тариалан эрхлэгчидээс өөрийн нөөцийн үр тарианы элеваторыг бүрэн дүүргэх, нөөцлөх
|
S-T
|
Бүрэн автомат гурил үйлдвэрлэх босоо тенологи бүхий тоног төхөөрөмжтэй /өдөрт 150тн/
|
S-O Чанартай, стандартын шаардлагад нийцсэн гурил үйлдвэрлэхэд үйлдвэрийг бэлтгэх, бэлэн болгох
|
S-T
|
Бүрэн автомат хатаагч бүхий үр тариа хадгалах 10,800тн багтаамжтай силостой
|
Чийгтэй тариаг худалдан авч хатаах, нөөцлөх ажлыг зохион байгуулах
|
|
Үйлдвэрлэж буй бүтээгдэхүүний чанарыг байнга хянах өөрийн лабораторитой, Турк улсын сүүлийн үеийн чанартай тоног төхөөрөмжөөр тоноглогдсон.
|
S-O Стандартын шаардлага хангасан бүтээгдэхүүнийг нийлүүлж хамтран ажиллах
|
S-T Чанартай бүтээгдэхүүнийг уян хатан, зөв маркетингээр борлуулах
|
Гаалийн баталгаат үйлдвэр
|
S-O Хөх тарианы гурилыг экпортонд гаргаж зах зээлээ өргөжүүлэх
|
|
Монголын цорын ганц хөх тариа үйлдвэрлэх шугамтай.
|
S-O Хөх тарианы зах зээлийг нээн илрүүлж бүтээгдэхүүнээ экспортлох
|
S-T
|
Компаний Сул тал, W
|
W-O
|
W-T
|
Засгийн газраас ижил төрлийн бүтээгдэхүүн импортлох эрх нээлттэй.
|
W-O ААН-үүдтэй түншийн харилцааг бэхжүүлж ажиллах
|
W-T Үйлдвэрлэлийн явц бүтээгдэхүүний борлуулалтанд тулгууралсан шинэчлэл, өргөтгөл хийх
|
Өрсөлдөх үйлдвэр ихтэй
|
W-O Хөх тарианы гурилын экспортын зах зээлийг судалж нийлүүлэлт хийх
|
W-T
|
Үйлдвэрлэлийн хүчин чадлаа бүрэн ашигладаггүй
|
W-O Үйлдвэрлэл оновчтой төлөвлөлтийн системтэй болох
|
W-T Тоног төхөөрөмжийн засвар үйлчилгээний төлөвлөлт хийх, борлуултын төлөвлөгөөэтэй уялдуулан тасралтгүй ажиллах нөхцлийг бүрдүүлэх
|
Маркетингийн идэвхижүүлэлт муу
|
W-O
|
W-TБорлуулалтын идэвхитэй ба муу саруудад маркетингийн оновчтой бодлого баримтлах
|
Агуулахын багтаамж бага
|
W-O
|
W-T Бүтээгдэхүүний маркетингийн идэвхижилтийг сайжруулснаар борлуулалт нэмэгдэж агуулахын нөөц багасна.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
231105: Гурил хөх тарианы "Хөх тарианы гурил"
ХӨХ ТАРИАНЫ ГУРИЛ
Хөх тариа боловсруулах үйлдвэрийн технологи үйл ажиллагаа нь хөх тарианы цөм хэсгийг аль болох цэвэр байдлаар ялгаж, бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх зорилгыг агуулдаг. Хөх тарианы гурил нь тод ногоон саарлаас цайвар саарал туяатай цагаан өнгөтэй харилцан адилгүй 2-25 хүртэл хальсан давхарга орсон байх учраас химийн хувьд бага хэмжээний уураг их хэмжээний нүүрс-ус агуулдаг.
Хөх тарианы гурилыг хүнсэндээ хэрэглэх нь хүний биед олон талын ашиг тустай. Үүнд:
* Биед хуримтлагдсан элдэв хорт бодисыг гадагшлуулах
* Гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг сайжруулах
* Илчлэг багатай, гадна биеийн жинг бууруулдаг гээд тоочоод байвал олон ач тус хөх тарианы гурилд байдаг.
* Өтгөн ялгаралтыг нэмэгдүүлснээр ходоод, гэдэсний замаас хортой бүтээгдэхүүнийг богино хугацаанд гадагшлуулж, цэвэршүүлэх нөлөөтэй
* Гэдэсний ханын цусны судаснаас шингэнийг татан авч, өтгөнийг шингэрүүлж, хатахаас сэргийлнэ.
* Ялангуяа өөх тосны шимэгдэлтийг бууруулах замаар цусан дахь өөх тосны (холестерин) түвшинг багасгаж, улмаар зүрх судасны өвчин, тархины цус харвалтаас сэргийлнэ.
Хөх тарианы гурил
Хөх тариа боловсруулах үйлдвэрийн технологи үйл ажиллагаа нь хөх тарианы цөм хэсгийг аль болох цэвэр байдлаар ялгаж, бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх зорилгыг агуулдаг. Хөх тарианы гурил нь тод ногоон саарлаас цайвар саарал туяатай цагаан өнгөтэй харилцан адилгүй 2-25 хүртэл хальсан давхарга орсон байх учраас химийн хувьд бага хэмжээний уураг их хэмжээний нүүрс-ус агуулдаг.
Хөх тарианы гурилыг хүнсэндээ хэрэглэх нь хүний биед олон талын ашиг тустай. Үүнд:
* Биед хуримтлагдсан элдэв хорт бодисыг гадагшлуулах
* Гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг сайжруулах
* Илчлэг багатай, гадна биеийн жинг бууруулдаг гээд тоочоод байвал олон ач тус хөх тарианы гурилд байдаг.
* Өтгөн ялгаралтыг нэмэгдүүлснээр ходоод, гэдэсний замаас хортой бүтээгдэхүүнийг богино хугацаанд гадагшлуулж, цэвэршүүлэх нөлөөтэй
* Гэдэсний ханын цусны судаснаас шингэнийг татан авч, өтгөнийг шингэрүүлж, хатахаас сэргийлнэ.
* Ялангуяа өөх тосны шимэгдэлтийг бууруулах замаар цусан дахь өөх тосны (холестерин) түвшинг багасгаж, улмаар зүрх судасны өвчин, тархины цус харвалтаас сэргийлнэ.